Glas Zaječara: Milioni izdvojeni za uklanjanje snega?

Mart 2018.godine

 

Glas Zaječara je istraživao izdvajanje finansijskih sredstava iz gradskog budžeta za uklanjanje velike količine snega, koji je zahvatio Zaječar u februaru ove godine. Zaključak je da je iskorišćena velika suma novca u okviru „stvaranja obaveza“ za rešavanje ovog problema ovo ne bismo saznali bez Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

 

Vanredna situacija proglašena je zbog kijameta koji je zadesio naš grad i okolinu 27. februara 2018. godine. Štab za vanredne situacije grada Zaječara je, između ostalog, naložio angažman dodatne mehanizacije u cilju uklanjanja snega.

Svega nekoliko dana kasnije pojavile su se u javnosti prve spekulacije o navodnim astronomskim sumama koje će biti izdvojene iz budžeta kako bi se platio angažman mehanizacije.

O svemu tome pisali smo i javnost upozorili još 03.03.2018., a sve to možete pročitati OVDE.

U sredu 28. marta na društvenoj mreži „FACEBOOK“ na svom profilu Predrag Stanković objavio je dokument koji je pribavljen po osnovu pristupa informacijama od javnog značaja u kome se navodi da nije izvršena isplata po osnovu angažmana mehanizacije, ali da jesu „stvorene obaveze“ u iznosu od 8.775.020,40 dinara.

 


Da li to znači da su „kuloarske priče“ i spekulacije o neverovatnim satnicama bile tačne i da ćemo za izvoženje snega platiti 8.775.020,40 dinara?

Spekulacije koje su se pojavile danas popodne dodatno su probudile sumnju u ispravnost angažmana mehanizacije po paprenoj ceni, a vezane su za smenu  lica zaduženog za pitanje finansija, koja je navodno vezana upravo za obelodanjivanje ovog dokumenta.

Da li je ovo još jedna afera koja će biti gurnuta pod tepih, ili će istina napokon izaći na videlo?

Jedno je sigurno – ovaj kijamet skupo će nas koštati. A koliki će tačno biti ceh – ostaje da vidimo.

 

Izvor:https://www.glas-zajecara.com/kostace-nas-kao-petra-kajgana-milioni-izdvojeni-za-uklanjanje-snega/

Foto: Glas Zaječara